lördag 22 februari 2014

Ännu en seger för djurskydd

I torsdags bestämdes det att från och med den 1 april 2014 blir det straffbart upp till två års fängelse för tidelag. Att detta inte varit förbjudet tidigare i vartenda land i världen är för mig en gåta.
Det är hemskt att det ska behövas stiftas lagar för att förbjuda företeelser som borde vara omöjliga. Därför är det oroväckande att problemet är så pass utbrett att det behövs en lagskärpning.
Dessvärre som med många andra brott som sker i det tysta är det svårt att kunna åt det.
Däremot är det samhällets plikt att stifta lagar som ska skydda individen mot tortyr och våld.
Detta är en markering för hur vi ansvarstagande och medkännande medborgare vill att världen ska fungera för allas välbefinnande.


tisdag 18 februari 2014

Mycket goda nyheter

Idag framkommer det att Skogsstyrelsen bestämt sig för att skydda fler av Kalmars värdefulla skogsområden eftersom de som innehåller mycket värdefull biotop. Äntligen finns det hopp om ett fortsatt friskt Kalmar!

måndag 17 februari 2014

Skrämmande med utrensningar

Nu påtalar flertal jägare i Kronoberg att man ska rensa ut alla älgkalvar då de inte är storväxta. Att ta sig frihet i naturen och avgöra vem som får leva och inte är för mig helt främmande. Att på förhand döma andra på grund av genetik eller utseende är för mig oförklarligt!

Samtidigt i media framkommer det hur Nordkorea regim rensat ut människor som inte har passat i deras natur på liknande grunder. Även funktionsnedsatta och oliktänkande rensas ut så de inte kan fortplanta sig... Ondska är ett bra ord att beskriva dessa handlingar.
En sak har de gemensamt och det är det ultimata försöket att spela GUD.

Jag tycker det är viktigt att kunna koppla mönster&likheter för att motverka detta genom att:
1. Globala samarbeten som EU, FN mfl.
2.Tydliga lagar som skyddar och ger rättigheter för allt liv på planeten.
3.Utgå från ekologi och hållbarhet.

lördag 15 februari 2014

Tackar ödmjukast för era röster!

Tusen tack till alla som valt att tro på mig och mina åsikter!
Jag hoppades att mitt världsengagemang skulle lysa igenom och nu fick jag det bevisat.
Mycket återstår att göra i vår omgivning och jag kommer aldrig att tröttna på att driva kampen vidare mot en frisk och levande värld.
Jag är samtidigt glad och stolt över att Marit Paulsen fick fortsätta driva vidare sitt viktiga arbete för djuren och vår miljö. Att hon sitter säkert är jag övertygad om!

God kväll!

torsdag 13 februari 2014

Avrättning en 1,5 åring i Danmark..

Det var många som var upprörda hur man kan avrätta en försvarslös baby-giraff. Många protesterade, själv visste jag inte om det förrän det var försent. Hade jag vetat det så hade jag åkt dit och försökt stoppa det! En extra rysning jag fick var då VD:n för parkens försvar: "Den hade ingen genetisk värdefullhet" Detta uttalande har jag hört förr då från 40-talets nazism. Att vissa människor pga. av sin genetik eller ras inte är lika värdefulla verkar vara tidlöst försvarbart. Jag tror att den som inte kan förstå att synen på djurs rättigheter är synonyma med mänskliga rättigheter är naiv. Genom att behandla en viss population som objekt medför spridningseffekter. Kan man göra djuren illa genom att avrätta dem så kan även människor avhumaniseras och då blir plötsligt folkmord inte lika omöjligt. Många gånger hör man uttalande från krigshärjade områden att "de andra är som djur" Vilket innebär att "de andra" inte har något livs-värde..Hur ska man motverka destruktiva och morbida handlingar? Spridningseffekter verkar dock åt två håll och det är där möjligheten finns. Ju mer upplysta människor blir att alla levande varelser är lika värdefulla desto bättre tar vi hand om varandra för att motverkar avrättningar av oskyldiga och försvarslösa individer.